image

Staalbouw

→ Bedrijfshallen
→ Utiliteitsbouw
→ Agrarisch
→ Ondersteunings-
constructies
image

Werktuigbouw

→ Bewegende
constructies
→ Testbanken
→ Bruggen
image

Trappen en Bordessen

→ Onderhouds-
bordessen
→ Vluchttrappen
→ Tribunes
image

Berekeningen

→ Staal en Aluminium
→ Hoofdberekening
→ Detailberekening
image

Complete producten

Diverse complete producten, waaronder:
→ Opstapjes
→ Verrijdbare trappen
→ Verrijdbare bordessen
  • 1

Tekla Structures

Tekla Structures

 

Tekla Structures is een krachtig 3D tekenpakket met vele functies die zich vooral richt op staal- en betonconstructies. Toch is het dankzij slim gebruik heel goed mogelijk om fijner werk zoals in de machinebouw hierin te tekenen. Uit ervaring weten we hoe belangrijk het is om niet alleen een goed model op te zetten, maar vooral dat de tekeningen duidelijk zijn voor de productie en montage.

Voordat we beginnen, bespreken we met u hoe het werk dient uitgevoerd te worden, welke instellingen wilt u dat we gebruiken, wat wilt u op de samenstellingstekeningen hebben, enz. Door onze juiste afstelling van de automatische tekeninggenerator kunnen de werkplaatstekeningen snel automatisch gegenereerd worden en hebben weinig nawerk nodig.

Idea Statica
 

Idea Statica

Idea Statica is een 3D-rekenpakket dat wij gebruiken voor verbindingen op het gebied van staal, bijna geen verbinding is te gek voor Idea Statica. De berekening gebeurt door middel van eindige elementen en de resultaten worden getoetst aan de Eurocode.

Door de directe koppeling met Tekla wordt de verbindingen rechtstreeks geïmporteerd, en wordt voorkomen dat er dubbel werk wordt gedaan. Na het invoeren van de data en analyseren van de resultaten kunnen wij u een gedetailleerd rapport van de detailberekening aanleveren.

 
Bricscad
 

Bricscad

Bricscad is een pakket met veelal dezelfde functionaliteit als Autocad. Ondanks dat Tekla Structures geen dwg of dxf kan bewerken, kunnen wij aangeleverde tekeningen in dit formaat toch inzien en bewerken.

Diamonds
 

Diamonds

Diamonds is een 3D-rekenpakket dat wij gebruiken voor de berekening van alle constructies op het gebied van staal. Na het invoeren van de data en analyseren van de resultaten welke worden getoetst aan de Eurocode kunnen wij u een gedetailleerd rapport van de sterkteberekening aanleveren.

 
 

Overig

Altijd blijven er berekeningen die met de hand gemaakt moeten worden, hiervoor hebben wij vele stukken uit de Eurocode in eigengemaakte Excel bladen gezet.